theaters


Okapi Events werkt samen met La Compagnie Bina Africa, een jong en dynamische Afrikaans dans- en theatergezelschap dat exclusieve, internationale Afrikaans theatervoorstellingen op de planken brengt. In het theaterseizoen 2013-2014 komen wij met 2 verschillende Afrikaanse shows in theaters in Nederland en België. Beide Afrikaanse dansshows worden uitgevoerd door internationale Afrikaanse artiesten van topniveau en dragen het Afrika van nu ten volle uit.
 

Educatie
Ook voor educatieve doeleinden zijn de shows zeer geschikt. De verhaallijn en de mix van originele en hedendaagse muziek en dans  zorgen voor heel wat gespreksstof.

01. "Joko"
Het verhaal van een Afrikaanse danser in Europa die op zoek gaat naar de oorsprong van zijn danstalent. Hij neemt het publiek mee naar zijn geboortedorp, om gezamenlijk te onderzoeken of Afrikaanse jongeren virtuoze dansers worden doordat zij geboren zijn met “dans in hun bloed” of dat zij virtuoze dansers worden louter en alleen door hard te trainen. Als een rode draad loopt door de voorstelling de problematiek omtrent integratie en het zoeken naar een eigen identiteit van Afrikaanse immigranten in Europa.


02. "La main de dieu"
Fanta is een jonge danseres die haar geboortedorp verlaat om te gaan studeren en werken in  de hoofdstad Dakar. Ze vertrouwt daarbij volkomen op de steun van haar rijke oom in Dakar. Het loopt allemaal anders dan ze had verwacht en om in haar onderhoud te kunnen voorzien gaat ze in het geheim werken in de discotheek “Petit Paris”. Helaas wordt ze betrapt door haar oom.  De voorstelling toont de hedendaagse onderdrukking van Afrikaanse vrouwen zowel in Afrika als in Europa.Wil je iets echt origineels, dan heeft La Compagnie Bina Africa alles in huis om een spetterende Afrikaanse theatershow  voor je bezoekers te verzorgen. Doe het eens anders dan anders!

Alle voordelen op een rijtje  

  • Met onze acht jaar ervaring in de theater wereld hebben we een team dat klaar staat om een energieke theatershow te verzorgen
  • Professionele dansers en muzikanten van een absoluut topniveau
  • Prachtige, originele Afrikaanse kostuums in een mix van traditioneel en modern
  • Sfeervol Afrikaans decor
  • Een duidelijk lichtplan en onze eigen lichttechnicus die probeert zoveel mogelijk gebruik te maken van de aanwezige attributen teneinde de kosten zo laag mogelijk te houden
  • Een duidelijk geluidsplan en onze eigen geluidstechnicus die probeert zoveel mogelijk gebruik te maken van de aanwezige attributen teneinde de kosten zo laag mogelijk te houden
  • Gratis posters en flyers. Overige promotie en publiciteit komt voor rekening van de organisator van het festival

Kosten
Zowel voor de voorstelling “Joko” als voor “La main de dieu” gelden dezelfde voorwaarden.

Optie 01: Uitkoop
La Compagnie Bina Africa berekent het theater een vast bedrag ongeacht het aantal verkochte kaartjes.

Optie 02: Partage (80/20), alleen mogelijk in NL en BE
De opbrengst van de kaartverkoop (recette) wordt gedeeld op basis van 80/20: 80% voor La Compagnie Bina Africa, 20% voor het theater

Optie 03: Partage met garantie, alleen mogelijk in NL en BE
La Compagnie Bina Africa komt met het theater een vast basisbedrag overeen. Bij opbrengsten daarboven wordt het verschil gedeeld op basis van 80/20: 80% voor La Compagnie Bina Africa, 20% voor het theater.

Aanvragen van een offerte:
Een vrijblijvende offerte kan je aanvragen door het offerteformulier onderaan de pagina zo volledig mogelijk in te vullen.

Ook als een aantal onderwerpen nog niet bekend zijn, vermeld dat dan ook, zodat wij daar rekening mee kunnen houden.

Voor een efficiënte afhandeling vragen wij om de gewenste show, je naam, e-mailadres en telefoonnummer zorgvuldig in te vullen.

Middels de onderstaande link kan je ons een e-mail sturen of een offerte aanvragen. We streven er naar om binnen maximaal 5 werkdagen te reageren.

Klik hier voor een offerte

Standaard procedure
Na ontvangst van je ingevulde offerteformulier stellen wij de offerte op. Je ontvangt deze op het e-mailadres dat je hebt ingevuld. Als je akkoord gaat met de offerte stuur je een email terug met je bevestiging en eventuele aanpassingen. Er volgt dan een tussentijdse bevestiging, waarna wij de artiest(en) voor de show(s) en evt de gewenste locatie gaan reserveren. Zodra wij van beiden een bevestiging hebben ontvangen volgt de definitieve bevestiging, samen met de digitale factuur.

Let op: wij beschouwen de reservering als definitief als de betaling op onze rekening is bijgeschreven. Onderaan de factuur vind je de uiterste betaaldatum.

Last Minute
Een aanvraag van een show die binnen 2 dagen moet plaatsvinden heeft een aangepaste procedure. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op (Loes Coenen T. +316-20153296) tijdens werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur of per sms onder vermelding van:

De gewenste datum van de show
Welk type show
De gewenste aanvangstijd
Het aantal artiesten
De stad waar de show moet plaatsvinden
Wel of niet een eigen locatie ter beschikking?
Het telefoonnummer of e-mailadres waar we je kunnen bereiken


Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Onze boekings- en annuleringsvoorwaarden
De bevestiging is bindend voor het minimale aantal artiesten
Er wordt geen restitutie verleend bij annulering van het aantal artiesten na verzending van de bevestiging en digitale factuur
Eventuele extra artiesten kunnen uiterlijk 2 (werk)dagen van tevoren nog aangemeld worden via e-mail
Pas na tijdige ontvangst van de betaling is de reservering definitief
Betaling dient plaats te vinden voor de uiterste betaaldatum die je vindt onderaan onze factuur
Zolang je betaling niet is bijgeschreven op onze rekening, behouden wij ons het recht voor om indien noodzakelijk tijdstippen of programma te wijzigen
Voor annulering: klik op: annuleringsvoorwaarden.

Combinatie van theatershow en diverse workshops
Het is altijd mogelijk om meerdere soorten workshops na elkaar te volgen voor of na de optreden (bijvoorbeeld eerst een workshop Afrikaanse dans en daarna een Afrikaansedans optreden ). In dat geval geven wij een korting van 10% op de goedkoopste workshop.
Keuze uit: Afrikaanse dans, Axe Bahia, Argentijnse tango, bollywood dance, breakdance, orientaalse buikdans, Braziliaanse vechtdans capoeira, cha cha cha, country line dance, flamenco, limbo dance, merengue, paaldansen, reggeaton, salsa dansen, samba dance, streetdance, striptease dance, zouk love, cocktails maken, cocktail shaken, cocktail workshop, cocktail catering, cocktail recepten, dans workshops, djembe spelen

Het Goede Doel
Je workshop ondersteunt kansarme kinderen in Congo-Kinshasa.
30% van de opbrengst van je workshop gaat rechtstreeks naar ons goede doel.
Tijdens de workshop steun je zo op een sympathieke manier de kinderen in Congo.

Zie www.bayabi.org voor meer informatie over onze stichting.

Wil je een extra dimensie geven aan je workshop door de kinderen van Congo een hoopvolle toekomst te bieden, dan kan je hun helpen door het aankopen van allerlei schoolmateriaal, zodat ze hun studie kunnen afronden en kunnen uitkijken naar een beter leven.
Mogelijke aankopen:

-Schoolbanken
-Schooldaken
-Schoolborden
-Sport op school
-Varkensfokkerij
-Schoolmateriaal projecten

stort dan jouw bijdrage onder vermelding van het project van jouw keuze op gironummer NL98INGB0009358562 [INGBNL2A] of bankrekening NL14RABO 0387 9045 49 [RABONL2U] ter attentie van STICHTING BAYABI FOUNDATION te Voorburg.